Floris van Bommel
Blog

Stijlvol en duurzaam het jaar in met Floris van Bommel

Nu het nieuwe jaar is begonnen, hebben veel mensen weer goede voornemens die ze willen aanhouden. In het standaard rijtje horen natuurlijk voornemens zoals gezonder leven, afvallen, meer sporten en stoppen met roken. Wat ik steeds vaker tegenkom, is dat mensen duurzamer willen gaan leven. Zo hebben steeds meer kennissen van mij het goede voornemen om geen of minder vlees te gaan eten. Ook minder vaak met het vliegtuig op vakantie wordt steeds populairder! Zelf wil ik mijn goede voornemens voor een duurzamer leven ook graag doorvoeren in mijn dagelijks leven. Niet alleen stoppen met vlees eten en minder vaak de auto pakken dus. Ook investeren in duurzame dagelijkse gebruiksvoorwerpen hoort daarbij! Voor veel dingen die ik gebruik is dat niet moeilijk. Kwaliteit en duurzaamheid staan boven kwantiteit of prijs. Voor mijn kledingstijl vond ik het wel moeilijk om duurzame alternatieven te vinden. Ik draag veel pakken en nette herenschoenen. Vooral die laatsten zijn over het algemeen wel van goede kwaliteit, maar alles behalve duurzaam. Totdat ik het merk Floris van Bommel tegenkwam. Met hun herenschoenen kan ik me aan mijn goede voornemens houden!

Het duurzame bedrijf Floris van Bommel

Eerst wat meer over Floris van Bommel. Het schoenenbedrijf maakt al 10 generaties lang schoenen, voornamelijk herenschoenen. Omdat het een familiebedrijf is, wordt er goed gelet op de toekomst. Het doel van het bedrijf is om de overdracht naar de volgende generatie altijd beter te laten zijn dan hoe de overdracht naar de huidige generatie is geweest. Het bedrijf is erg bewust van wie er direct en indirect met het bedrijf betrokken zijn. Zo wordt de omgeving van hun fabriek streng in de gaten gehouden zodat niemand indirect benadeeld wordt. Het bedrijf is dus erg duurzaam in hun maatschappelijke betrokkenheid en behoud voor de toekomst.

Het duurzame productieproces van de herenschoenen

Daarnaast is het productieproces van de schoenen erg duurzaam. Het bedrijf was het eerste schoenenmerk dat het milieukeurmerk ontving in 1977. Sindsdien zijn ze er altijd op gefocust dat het productieproces zo duurzaam mogelijk is. De productie van leer, wat het hoofdbestanddeel van hun schoenen is, kan erg schadelijk zijn voor de mensen die het product maken en ook voor het milieu. Er komen namelijk veel chemicaliën aan te pas. Floris van Bommel hanteert niet alleen strenge eisen aan grondstoffen, energieverbruik, waterverbruik, gebruik van schadelijke stoffen, verpakkingen en afval, maar ze letten ook nauwkeurig op de arbeidsomstandigheden, het dierenwelzijn en milieubeheer. OMdat het bedrijf zo bewust bezig is met hun gehele productieproces, zijn ze op alle vlakken ook zo duurzaam mogelijk!

Wat het merk Floris van Bommel zo geschikt maakt voor mijn nieuwe, duurzame levensstijl is dat het bedrijf ontzettend bewust is van hun impact op de planeet, en hoe ze die moeten behouden voor toekomstige generaties. Daarnaast zijn de schoenen die ze maken van hoge kwaliteit en zien ze er altijd ontzettend stijlvol uit. Ik loop nergens meer liever in dan mijn prachtige Floris van Bommel schoenen!

Laat een antwoord achter