Blog

Een moestuin in de lente

We zitten tegenwoordig maar thuis, tijd voor een nieuwe hobby. Het weer wordt weer mooi en langzaamaan loopt de winter op haar einde. Tijd om naar buiten te gaan op een veilige manier, in de tuin. Wellicht heb je er weleens aan gedacht om een moestuintje te beginnen. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Handen vol

Voor je begint aan een moestuin is het handig om je te bedenken dat hier best wel wat tijd in gaat zitten als je met succes aan het einde van het seizoen iets wil oogsten. Zeker nu het warmer wordt, ben je er iedere dag wel even mee bezig. Water geven, onkruid weghalen, etc. maar als je dat geen probleem vindt, lees dan vooral verder.

In de grond of in bakken

Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, kan je kiezen voor planten in de grond of in bakken. Beide hebben verschillende voordelen. Zo zullen bakken makkelijker te onderhouden zijn wat betreft onkruid en ongedierte maar in de grond hebben je planten natuurlijk veel meer ruimte als ze groter groeien en de wortels alle kanten op schieten.

Welke planten zijn vriendjes?

Daarnaast moet je kijken wat voor planten je wilt laten groeien. Vervolgens kijk je welke planten goed bij elkaar passen, jazeker, sommige planten versterken elkaar namelijk als ze dicht bij elkaar staan. En het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Even opletten dus, dan groeien je planten, bloemen, groenten of fruit straks nog beter.

Oplossingen voor gewenste en ongewenste gasten

Vroeg of laat zul je last krijgen van ongedierte dat aangetrokken wordt door jou groente planten. Dan kan je de heleboel natuurlijk volspuiten met gif maar dat is niet goed voor je planten en de andere goede flora en fauna in je tuin. Gelukkig zijn er natuurvriendelijke oplossingen. Bijvoorbeeld tegen slakken. Zo kan je aaltjes tegen slakken bestellen en deze over de probleemgebieden uitstrooien. Zo laat je de natuur het als het ware zelf oplossen en kan je toch de slakken bestrijden.

Nu beginnen!

En ben je al om? Klaar om te beginnen? Dan is nu de tijd. De lente komt eraan maar is er nog niet. Wellicht dat jouw planten aan het einde van het volgende seizoen al goed en wel boven de grond uitkijken. Kijk online voor tips wat betreft het planten en onderhouden van de soorten planten die jij in je tuintje wilt hebben. Zo weet je meteen wat ze nodig hebben en wanneer.

Geef een reactie