Blog

Het kopen van een tweedehands heftruck

Als je van plan bent om een heftruck te kopen, dan is dit waarschijnlijk een grote stap  voor je onderneming. Het kopen van een heftruck kost vaak een flinke smak geld en is een investering die je niet zomaar doet. Het kopen van een tweedehands heftruck is wel een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Er komen hierbij wel wat andere dingen bij kijken waar je op moet letten.

 

Bedenk waar je de truck voor gaat gebruiken

Er zijn een hoop verschillende soorten merken heftrucks en een hoop verschillende modellen per merk. Om erachter te komen welke heftruck het best is weggelegd voor jou of je onderneming, is het slim om vast te stellen waarvoor je hem precies wilt gebruiken. 

Zo kun je bijvoorbeeld voor werkzaamheden in een afgesloten ruimte een heel ander type heftruck nodig hebben dan op een ruwe bouwgrond. Verder is het ook erg belangrijk dat je de doorrijhoogtes en gangbreedtes. Buiten deze gegevens is het ook slim om goed te kijken naar de benodigde capaciteit van de heftruck en de benodigde hefhoogte. Je wilt niet met een heftruck komen te zitten die niet bij de bovenste ruimtes van je magazijn komt. Als je uiteindelijk op een elektrische heftruck uitkomt, is het ook verstandig om je te verdiepen in het vermogen van de batterij en de duur hiervan. 

 

Het controleren van de onderhoudshistorie  

Het kan zo zijn dat je een heftruck hebt gevonden die er van de buitenkant nog zo goed als nieuw uitziet. Op het eerste oog zal het eruit zien als een goed onderhouden heftruck en de kans is groot dat je dan teveel betaalt. Je kunt bij het kopen van een heftruck eerst om de onderhoudsgeschiedenis vragen. Hieruit kan je laten zien wat er allemaal mis is aan de heftruck en waar er nieuwe onderdelen zitten. Daarnaast kun je hierin zien hoeveel kilometers er op de teller van de heftruck staan en hoeveel deze is gebruikt. Ook kun je hierin zien hoe groot de belasting op de heftruck is geweest gedurende de afgelopen jaren. Zo heb je een beter beeld van wat de heftruck waard is.

 

Waar kun je het beste een heftruck kopen

Je kunt een nieuwe heftruck op erg veel plekken aanschaffen. Als je van plan bent om een tweedehands heftruck te kopen kun je vaak bij dergelijke bedrijven terecht. Daarnaast zijn er ook bedrijven die zich enkel richten op tweedehands heftrucks. Een heftruck te koop vinden is daardoor zeer eenvoudig.

Laat een antwoord achter