Blog

Een spiritueel leven leiden

Tegenwoordig zijn we bijna allemaal ontzettend druk in de materiële wereld. We proberen meer betere banen te krijgen, meer geld te verdienen, willen betere relaties enzovoorts. Daarnaast geloven ook steeds minder van ons in een god. Godsdienst uitoefening is al jarenlang aan het verminderen in ons land. En alhoewel we in een steeds welvarender land wonen, betekent dit niet dat al deze welvaart ons ook gelukkiger maakt. Er is wel degelijk een behoefte aan spiritualiteit, aan geloven in iets hoger dan onszelf, iets magisch. Sommige media analisten zijn van mening dat het succes van Harry Potter bijvoorbeeld te danken is aan het feit dat het verhaal religieuze ondertonen heeft. Alhoewel we niet allemaal naar Zweinstein gaan, kunnen we in dit artikel wel manieren bespreken waarop we een spiritueel leven kunnen leiden.

Meditatie

Een van de meest populaire dagelijkse gebruiken die we uit het oosten hebben overgenomen is meditatie. Er zijn momenteel ook veel moderne, westerse dokters die onderzoeken doen naar de positieve effecten die meditatie op het leven kunnen hebben. Waar velen van ons constant gestrest zijn door alles wat we te doen hebben en de stress die werk en familie kan opleveren, is meditatie een goede manier om dagelijks rust in je hoofd te brengen. Je hoeft niet elke dag urenlang te mediteren om de positieve effecten van meditatie te ervaren. Slechts twintig minuten kan al genoeg zijn.

Leer over godsdiensten

Alhoewel tegenwoordig steeds minder mensen geloven in een specifieke god en alles wat in de bijbel staat, kan het nog steeds een positieve en spirituele toevoeging zijn aan je leven om te leren over verschillende godsdiensten en de lessen die in deze godsdiensten te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het personage in ‘The Life of Pi’ die alle verschillende godsdiensten ontdekt en beoefend.

Werk met een medium

Als je op een andere manier spiritualiteit wilt proberen is het ook interessant om met een paragnost te werken. Dit kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk online via bijvoorbeeld een paragnostenchat. Dit is een hartstikke leuke manier om vanuit je eigen huis met spirituele mensen te praten.

Natuur

De laatste manier die we in dit artikel bespreken is natuurlijk de natuur in. Moeder natuur is prachtig en het is eigenlijk heel jammer dat steeds meer mensen in een stedelijke omgeving wonen. Het is daarom een goed idee om regelmatig de natuur in te gaan. De natuur kan een hele spirituele en fijne plek zijn.  

Geef een reactie