CV-ketel huren
Blog

De beste CV-ketel ook voor het milieu

Er zijn diverse manieren waarop je een beetje kunt denken aan onze moeder aarde. Denk bijvoorbeeld aan recyclen, groene stroom gebruiken en nog veel meer van dat soort dingen. Zo kan de keuze voor een bepaalde CV-ketel ook bijdragen aan een beter milieu. De nieuwste CV-ketels zijn ontwikkeld met de nieuwste technieken op dat gebied. Nu denk jij natuurlijk: erg leuk, maar daar zit een behoorlijk prijskaartje aan. Dat is geen probleem! Tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om voor een gunstige prijs een CV-ketel te huren. Een CV-ketel huren is makkelijk en brengt tevens wat leuke voordelen met zich mee.

Waarom zoiets huren?

Niet iedereen denkt bij een CV-ketel direct aan huren. Toch kan juist een CV-ketel huren een uitkomst zijn. Je kunt namelijk zelf een ketel uitzoeken en vervolgens heb je er totaal geen omkijken meer naar. De partij van wie jij namelijk de CV-ketel huurt, is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bovendien komt het ook regelmatig voor dat een verhuurbedrijf na een tijdje de gehuurde CV-ketel te koop aanbiedt voor een gunstige prijs. Daar komt nog eens bij dat je de verhuurbedrijven tegenwoordig eenvoudig online kunt vergelijken. Iets huren is dus helemaal niet zo’n gek idee.

De nieuwste technologie

Wanneer je de keuze maakt en besluit een ketel te huren, dan kun je zelf bepalen welke ketel je in huis wil hebben. Zo lease of huur je eenvoudig een CV-ketel met de allernieuwste technologie. Niet alleen is er een ruime keuze wat betreft het merk ketel, ook beslis je eenvoudig welk type ketel je graag in huis zou willen hebben. Ga je bijvoorbeeld graag voor een CV-ketel met een hoog rendement om zo bij te dragen aan een beter milieu? Dan moet je een HR-ketel nemen. Deze CV-ketel gebruikt namelijk de warmte van de waterdamp die vrijkomt tijdens het verwarmingsproces. Hierdoor stookt deze HR-ketel een stuk zuiniger en daarom heeft deze ketel dus een hoog rendement.

CV-ketel huren of liever leasen?

Naast het huren is het ook een optie om een ketel te leasen. Toch zou ik dit niet zo snel aanraden. Door een ketel te leasen, krijg je na betaling van het algehele bedrag de ketel. Meer dan eens is de CV-ketel in kwestie na die periode al wat verouderd. Wanneer de ketel dus eindelijk van jou is, zijn er alweer betere alternatieven verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er ook wel voordelen te noemen om een CV-ketel te leasen, maar met het oog op moeder aarde gaat mijn voorkeur toch naar kopen of huren.

Laat een antwoord achter