gezond en groen
Blog

Gezond leven is groener leven

Wil je gezonder leven, een gezonde levensstijl aannemen en bewust omgaan met voeding? Moederaarde geeft je wat leuke tips hoe je dit eenvoudig kan doen. Ons doel is niet om je te laten afvallen of om een top/body-fit te krijgen, maar ons doel is om lekkerder in je vel te gaan zitten. Dit doen we aan de hand van een aantal leuke feitjes en weetjes.

#1 Krijg je genoeg energie binnen?

Je kan veel eten en lekker eten naar binnen werken, maar dit is niet altijd de manier om genoeg energie binnen te krijgen. Het is juist belangrijk dat je voedingsmiddelen binnenkrijgt die vol zitten met belangrijke voedingsstoffen. Hierbij is het belangrijk dat er bijvoorbeeld veel eiwitten inzitten. Eiwitten zijn goede bouwstoffen van het lichaam. Hiermee zorg je ervoor dat je spieren sterk blijven. Hierdoor heb je uiteindelijk meer energie. Daarnaast is het belangrijk om door de dag heen goed te eten. Begin je dag met bijvoorbeeld een licht, maar voedingsrijk ontbijt. Hierdoor gaat je lichaam ‘opstarten’ en krijg je meer energie.

#2 Energie krijgen door beweging

Veel mensen vinden dat sporten en bewegen energie kost, terwijl het juist ook andersom werkt. Op het moment van bewegen kost het inderdaad energie, maar juist het moment daarna of zelfs de dag erna kan het je veel energie opleveren. Je voelt je fitter en energierijker doordat je weer gesport hebt. Dit komt omdat je lichaam hard heeft moeten werken, waarschijnlijk harder dan normaal. Hierdoor spreek je al je spieren weer aan en moet je lichaam zich uiteindelijk weer herstellen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam constant bezig is daardoor voel je je op de lange termijn fitter.

#3 De zomer komt eraan

Ja, het zonnetje breekt zo af en toe alweer door en dat betekent dat we richting de zomer gaan. Voor veel mensen betekent dit genieten. Veel mensen zijn ook een stuk fitter en alerter tijdens de zomer. Vaak komt dit door de zomertijd. Het blijft langer licht ‘s avonds en het is niet meer pikkedonker als je ‘s ochtends uit huis gaat. Daarnaast krijgen we door de zon ook weer extra vitamines binnen, omdat we waarschijnlijk vaker buiten zijn. Zonlicht zorgt bijvoorbeeld voornamelijk voor onze vitamine D opname. Vitamine D zorgt op zijn beurt weer voor sterke botten en helpt je weerstand op peil te houden.

#4 Extra tip voor in de zomer

Nu het wat lekkerder weer is, is het een goed idee om is zelf je groenten te gaan verbouwen. Dit kan je gemakkelijk doen door een groentetuintje aan te leggen en te verzorgen. Zelfs als je geen tuin hebt, dan kan je gemakkelijk een bak maken waarin je groentes laat groeien. Zo voorzie je jezelf van eigen gegroeid eten in de zomer en ben je extra groen bezig!

Geef een reactie