dna-test
Blog

De DNA-test is er voor al je vragen

Je kunt het gebruiken voor vragen zoals weten waar je vandaan komt, wie je voorouders zijn en of je familie ook daadwerkelijk je echte familie is. De DNA-test geeft antwoord op al je vragen. En tegenwoordig is het eenvoudiger dan ooit tevoren. In verschillende landen is het al gebruikelijk om een DNA-test af te laten nemen. Maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. Wil je weten welke vragen de DNA-test voor jou kan beantwoorden? Lees dan gerust verder.

De DNA-test is voor jou

Door een beetje wangslijmvlies af te geven krijg je inzicht in meer dan 30.000 genen die in je lichaam zitten. Van al die verschillende genen wordt een profiel opgemaakt. Daaruit blijkt niet alleen wie je voorouders zijn, waar je vandaan komt maar ook of je familie daadwerkelijk je echte familie is. De DNA-test kan antwoord bieden voor veel verschillende vragen. Maar ook biedt het antwoord voor erfelijke ziektes zoals bijvoorbeeld borst- of baarmoederhalskanker. Daardoor ben je sneller in staat om actie te ondernemen en daar wat tegen te doen. Tevens kan de test je wat vertellen over hoe je stofwisseling werkt en hoe snel je bepaalde stoffen afbreekt.

Tijdens de zwangerschap

Je kunt als moeder zijnde al tijdens de zwangerschap het DNA van je ongeboren kind bepalen door middel van een DNA-test. Dat wordt bepaald met de prenatale vaderschapstest. De prenatale vaderschapstest is een niet-invasieve DNA-test. Dat betekent dat er geen  apparatuur of voorwerpen in het lichaam aangebracht worden. Er kan zonder enig risico voor de baby al in de 9e week van de zwangerschap een vaderschapstest worden uitgevoerd. Het DNA van de baby kan namelijk al worden bepaald door wat bloed van de moeder. Dit DNA wordt vergeleken met het wangslijm van de vader en zo heb je al vanaf 9 weken zwangerschap een antwoord op de vaderschapstest.

Eenvoudig en van hoge kwaliteit

Het laboratorium waarmee dna-test.nl samenwerkt voldoet aan de strengst mogelijke eisen. Tevens hebben zij de laboratoriumprocessen op een uitstekende manier geoptimaliseerd, zodat ze men niets minder dan topkwaliteit kunnen bieden. En als je de DNA-test vandaag nog besteld, kun je het morgen al in huis hebben. Dat geldt voor zowel juridische doeleinden als voor je gemoedsrust. Bovendien kan je bij dna-test.nl terecht voor persoonlijk advies op maat. Je kunt aan een van de experts je persoonlijke situatie uitleggen, maar je kunt ook langs je eigen huisarts als je je daarbij prettiger voelt. Zit je ook met bepaalde vragen of wil je gegarandeerd zijn van bepaalde zekerheid? Neem dan een kijkje op hun website voor de verschillende DNA-testen.

Laat een antwoord achter