Blog

Handige tools voor jouw klussen

Nu denk je bij het woord ’tools’ misschien aan gereedschappen, maar dit keer heb ik het over een ’tool’ die iets minder abstract is. Ik wil jou een voorbeeld van een handigheid laten zien die ikzelf gebruik wanneer ik klussen in het huis moeten laten doen. Bij mij groeit het geld ook niet aan de bomen, dus ik wil wel graag iemand kunnen inhuren voor een redelijke prijs. Dit keer laat ik mijn plafond stucen.

De zoekbalk is jouw redder in nood

Hoe suf dit ook mag klinken, het is wel een handig mechanisme om je op weg te helpen met al je vragen online. De tools die ik centraal zet in dit verhaal is een site waarop je onder andere de gemiddelde kosten van het stucen kan vinden en tevens een verzamelplaats waar andere professionals in deze ambacht zich aanbieden. Daarentegen werkt het niet als een ‘koppel’-systeem. Je bent geheel vrij om te zoeken op eigen keuze in plaats van dat je alleen het aanbevolen aanbod te zien krijgt. Je ziet gewoon wie er in de buurt beschikbaar is en voldoet aan jouw wensen. In deze situatie is mijn wens dus om snel iemand te vinden die voor mij het plafond op een vakkundig niveau kan stucen.

Niet moeten, maar mogen

Wanneer je besluit hulp te zoeken vanuit deze bron, is het zeer verstandig om eerst even kennis te maken met diegene. Kijken of het klikt. Maar uiteraard ook om te zien of jouw gevoel bij diegene goed is en of jullie gedachten over het project overeenkomen. Daarna kunnen jullie eigen afspraken maken over wat jullie willen doen. Je hebt hier niet meer per sé de bron van jullie contact nodig.

Verschillende factoren

Net zoals bij heel veel andere zaken, komen er vrijwel altijd kosten bij kijken. Echter verschilt de prijs per plaats van het stucwerk en de structuur ervan. Wanneer een woning al wat ouder is, kan het slim zijn om rekening te houden met bijkomende kosten. Ook kan de prijs schelen wanneer je zelf al voorbereidingen hebt gedaan. Maak het huis bijvoorbeeld gereed voor klussen. Haal alles uit de kamer, zodat er genoeg ruimte is om te werken. Op deze manier hoeven de klussers niks meer te doen. Verder is het natuurlijk vanzelfsprekend dat een groter oppervlak meer kosten met zich meebrengt dan een kleiner oppervlak. Tot slot spelen er ook nog verschillen in de prijzen, zoals de ervaring, leeftijd en kwaliteit van zijn of haar vakwerk.

Laat een antwoord achter