CO2-uitstoot
Blog

Weet jij wat de CO2-uitstoot is van jouw voertuig?

Reizen met een vervoersmiddel, je ontkomt er niet aan. Dagelijks nemen miljoenen mensen deel aan het verkeer om zich te verplaatsen naar school, werk of andere bezigheden. Je wist waarschijnlijk al dat de uitlaatgassen van een auto niet best zijn voor het milieu maar hoe zit dit eigenlijk met de andere vervoersmiddelen. Hieronder een lijst met vervoersmiddelen en de CO2-uitstoot per persoon per reizigerskilometer (in gram).

 

 1. Benzineauto 224 gr.
 2. Dieselauto 213 gr.
 3. Bus 140 gr.
 4. Motorfiets 137 gr
 5. Hybride auto 127 gr.
 6. Elektrische auto 70 gr.
 7. Metro 64 gr.
 8. Tram 57 gr.
 9. Benzine scooter 53 gr.
 10. Elektrische scooter 19 gr.
 11. Eletrische fiets 5,0 gr.
 12. Trein, fiets of lopen 0,0 gr.

 

CO2-uitstoot auto

Met een hele mooie eerste en tweede plaatst staat nog steeds de auto. Of je nu benzine of diesel rijdt, de auto is het meest schadelijk voor het milieu. Voor veel mensen is dit wel vaak de beste optie van reizen doordat het je daadwerkelijk van A naar B brengt en soms zelfs een tussenstop moeten maken bij een school ‘s ochtends. Wel scheelt het bijna 100 gram met de bus die op nummer 3 staat. Op nummer 5 en 6 staat de hybride en elektrische auto. Deze zijn al een stuk beter voor het milieu maar toch zijn er betere alternatieven.

 

CO2-uitstoot openbaar-vervoer

De CO2-uitstoot (behalve bij de bus) ligt al een stuk lager. Dit komt door het aantal mensen die gebruiken kunnen maken van een vervoersmiddelen en daardoor de CO2-uitstoot flink terugdringt. Ben je opzoek naar een vervoersmiddel die beter is voor het milieu is het openbaar-vervoer zeker een goed alternatief om over na te denken

 

CO2-uitstoot tweewielige voertuigen.

De tweewielige voertuigen waaronder de motorfiets, scooter of de elektrische fiets zijn over het algemeen een veel beter alternatief als je duurzaam met Moeder Aarde om wilt gaan. De CO2-uitstoot ligt bij deze vervoersmiddelen een stuk lager en zijn voor mij dus een grote “go”.

 

Mijn advies:

Mocht je de mogelijkheid hebben tot een keuze wat betreft de vervoersmiddelen zou ik je aanraden om lekker lopend of op de fiets te gaan. Het is beter voor het milieu en ook nog is beter voor je portemonnee. Een echte win-winsituatie.

Laat een antwoord achter