Robotmaaier
Blog

Moeder Aarde houdt van groen. Tot op zekere hoogte

Want al is het gras bij de buren altijd groener, het moet niet te hoog staan. En dus zul je moeten maaien. Dat is nu niet direct een klusje waar je altijd maar zin in hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen die het grasmaaien een stuk gemakkelijker maken. Voor een groot grasveld kun je kiezen voor een zitmaaier, voor een wat kleiner grasveld voor een elektrische maaier. Maar vergeet ook vooral de robotmaaier niet. Die neemt je al het werk uit handen! Je stelt ‘m in (dat is wel even een klusje) en dan kun je ‘m gewoon laten gaan. Van te voren even instellen hoe vaak hij aan de gang moet en hoe hoog je het gras wilt hebben en klaar.
Robotmaaier

Is dat niet het toppunt van decadentie, zo’n robotmaaier?

Nou ja, misschien wel. Maar jij hebt toch ook wel betere en leukere dingen te doen dan wekelijks het gras te maaien? Met een robotmaaier zorg je voor meer vrije tijd voor jezelf. Tijd die je kunt besteden aan dingen die je wel leuk vindt. Bijvoorbeeld met je kinderen mee naar de voetbal op zaterdag. Of lekker eens de stad in. Of gewoon eens even helemaal niets doen na een lange, zware werkweek. Daar is niets decadents aan.

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Je hebt het al zo druk. Je rent van hot naar haar. En dan zou je dus je kostbare vrije tijd moeten besteden aan het maaien van je grasveldje. Dat kan dus anders. Al zou je alleen maar gaan zitten kijken naar hoe de robotmaaier zijn werk doet, dan nog heb je meer ontspanning. Of je moet er natuurlijk van genieten om achter de grasmaaier te lopen. Die mensen zijn er ook. En er blijft evengoed genoeg werk te doen in de tuin. Je kunt ervoor kiezen om al het gemaaide gras bij elkaar te harken en in de groene bak of op de composthoop te dumpen. Maar zelfs dat is niet altijd nodig: het gemaaide gras is zo fijn dat het ook weer prima op je grasveld kan blijven liggen.

Kies dus vooral voor jezelf!

Gun jezelf de rust. Gun jezelf de mogelijkheid om je vrije tijd te besteden zoals jij dat het liefst zou willen. En kies dus voor een robotmaaier. Je zult al snel merken dat je daar heel gelukkig van wordt. En dat gaat je gezin ook merken!

Geef een reactie